نوع من انواع الازانيا والتى سوف نستخدم بها الباذنجان بدل من ورق المكرونة وكذلك نستبدل السجق بدل من اللحم وان شاء الله تحوز القبول
المكونات
1 كيلو باذجان مقشر ومقطع حلقات
½ كيلو سجق لحم
¼ كيلو يصل مفروم
2 ملعقة ثوم مفروم
100 جرام كرات مفروم
100 جرام كرفس مفورم
½ كيلو طماطم معصورة
ملح وفلفل لضبط الطعم
2 ملعقة زيت
مقدار من صوص البشاميل
100 جرام جبنة موتزريلاا
1 ملعقة ريحان مفروم او زعتر او مارجورام
طريقة العمل
فى اناء على النار نضع الزيت ثم البصل ويشوح ثم نضيف الثوم ويقلب ثم نضيف الكرات والكرفس ويقلب مع المكونات ثم نضيف السجق بعد تقطيعه ويقلب مع المكونات ويشوح ثم نضيف الطماطم المعصورة ويقلب الجميع حتى النضج ويضبط بالملح والفلفل والريحان او اى نوع من الاعشاب كما نريد
نقوم بقلى الباذنجان بالزيت ثم يصفى على ورق مناديل لازالة الزيت الزائد منه
نحضر نصف كمية البشاميل ونضيها على خليط الحشوة من السجق وتقلب
نبدا فى رص الازانيا بوضع من اسفل قليل من البشاميل ثم طبقة من البازنجان ثم طبقة من الحشو وهكذا حتى ننتهى من رص كل الكمية
نضع على الوجة باقى كمية البشاميل المتبقى وترش بالجبنة وتدخل الفرن حتى ينضج البشاميل ويصير ذهبى اللون