المقادير
عدد السمك علي حسب عدد الاسرة - لكل 4 سمكات نصف كيلو بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة - ملح وفلفل اسود - بقدونس ناعم - ثوم مفروم - كمون ناعم - زعتر ناعم - عصير ليمونتين - 2 ملعقة خل كبيرة - قليل من الشطة الحامية او ببريكا باردة حسب الرغبة
طريقة عمل
- نحضر سمكات البوري بتنظيفها وفتحها بسكين حاد من الظهر
- تتبل السمكات بالملح والخل وتترك 10 دقائق
- تصفي السمكات ثم يمسح بادخلها بالكمون الناعم
- نحضر البطاطس المقطعة مكعبات صغيرة وتتبل بالملح والفلفل الاسود والزعتر والثوم المفروم والبقدونس واللفلفل الاحم الحامي او الببريكا
- نضيف ملعقتين كبار من الزيت النباتي او زيت الزيتون افضل
- نبدأ بحشو السمكات بالبطاطس والخلطة السابقة مثل الصورة المبينة
- نعصر عصير اليمون علي السطح ونرش قليل من الزيت
- ترص السمكات في صينية مدهونة وتغطي بورق فويل ( المونيوم )
- تدخل الفرن حوالي 10 دقائق ثم نخلع ورق الفويل وتترك حتي يحمر السطح ونتأكد من نضج البطاطس
- تقدم سمك البوري المحشي بالبطاطس والاعشاب ساخنا بجانب الارز البني (الصيادية) والسلطات
وبالهنا والشفا