المقادير:
1/2 كوب دقيق كيك
4 صفار بيض + 2 ملعقة طعام سكر
2 ملعقة طعام لبن حليب يعني
2 ملعقة طعام زيت نباتي
1 ملعقة طعام نشا ذرة
4 بياض بيض + 1/4 كوب سكر
الون طعام
للحشو:
1 كوب كريمة خفق
1/4 كوب
الطريقة:
- نخلط صفار البيض مع ملعقتين طعام السكر
- وبعدين هنضيف اللبن والزيت ثم ننخل فوقهم الدقيق والنشا ونخلط جيدا
- في وعاء تاني هنضرب بياض البيض مع ربع كوب السكر علي ان نضيف السكر علي 3 مرات مع الضرب بالمضرب الكهربي لحد ما يتحول لخليط ابيض ويكون المنقاريعنى لما نرفع المضرب البياض يكون شكل المنقار ولا يقع عندما نقلب الوعاء كما في الفيديو
- ثم هنخلط تلت خليط بياض البيض مع خليط صفار البيض ونقلب بخفة بسباتولا او ملعقة خشب كما في الفيديو وبعدين هنضيف الخليط ده للكمية الباقية من خليط بياض البيض ونقلب المقادير كلها مع بعض بخفة
- هنقسم الخليط ده في 6 اطباق ونضيف في كل طبق نقطة من لون الطعام ونقلب هنحصل علي 6 الوان كيك مختلفة
- وبعدين هنبصبهم 6 اقماع التزيين
- وبعدين هنصب كل لون في صينة خبز مبطنة بورق فويل كما بالفيديو ونخلي بالنا انه نترك مسافة بين كل لون لانه الخليط هيبدا في التسرب ثم نهز الصينية هز خفيف عدة مرات
- وبعدين نخبزه بالفرن علي درجة حرارة 350 فهرنهايت( 180 درجة مئوية) لمدة ربع ساعة او لحد ما يننضج
- وبعدين نطلعه من الفرن ونهز الصينية هز خفيف عدة مرات كمان ثم ننقله علي رف شبكي ثم نغطي الكيك بورق الفويل وبعديم نقلب الكيك
- هننزع طبقة الفويل اللي فوق ونغطي الكيك بورق برشمان ونقلب الكيك فوقه ونشيل طبقة الفويل التانية
- هنقطع حواف السويسرول ونعطيه بالكريمة المخفوقة وبعدين نلف السويسرول ونكون حاطين تحته ورقه فويل
- وبعدين نغطيه بورق الفويل ونحطه بالثلاجة لمدة ساعة ( طريقة لف السويسرول دي لو احنا خبرة وعندنا مهارة طيب لو لسة احنا بالاول وما عندنا مهارة دي طريقة لفه بطريقة سهلة :
- هنحضر رول ونحطها تحت ورق برشمان ونبدأ نلف بيها السويسرول كما في الفيديو بانه نلف السويسرول للامام براحة وبنفس الوقت نرجع الويسرول لورا بخفة بايدينا ولما نخلص هننزع الرول
- وبعدين نلف السويسرول بخفة بورق البرشمان مع الضغط ع الجانبين معا و ونحطه بالثلاجة لمدة ساعة
- بالاخر هنطلع السويسرول من الثلاجة ويقطع حلقات