النتائج 1 إلى 5 من 5
الموضوع:

كفتة البطاطا المقرمشة

الزوار من محركات البحث: 7 المشاهدات : 440 الردود: 4
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    من أهل الدار
    انثى استثنائية
    تاريخ التسجيل: October-2014
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 5,145 المواضيع: 361
    صوتيات: 0 سوالف عراقية: 1
    التقييم: 2052
    آخر نشاط: 19/January/2018
    مقالات المدونة: 42

    كفتة البطاطا المقرمشة

    كفتة البطاطا المقرمشة



    طريقة عمل كفتة البطاطس . طبعا من العنوان واضح
    نعمل كفتة البطاطس بس اليوم بدنا نتعلمها بكذا طريقة وكلهم طعمهم تحفة . وخللى بالك ان الاختلاف فى الطرق هيبقى بسيط اه بس بيفرق جدا فى الطعم بللا نبدا فى اول واسهل طريقة عمل البطاطس

    مقادير عمل كفتة البطاطس

    كيلو بطاطس مسلوقة ( لازم تبقى مسلوقة كويس ولو عايزة تضمنى كدة ممكن تقطعيها قبل ما تحطيها تتسلق)
    بيضتان - معلقتين كبار بقدونس مفروم - معلقتين كبار شبت مفروم - معلقتين كبار كزبرة مفرومة - بصلة متوسطة بودر او مفرومة ناعم _ 4 فصوص ثوم مفروم ناعم او بودر - ملح - فجيتار - فلفل اسود - دقيق - بقسماط او بيك رولز مطحون
    طريقة عمل كفتة البطاطس

    نهرس البطاطس جيدا , وبعدين نضيف عليها الشبت والكزبرة والبقدونس ونقلب كويس . بعد كدة نضيف التوابل اللى هى الملح والفلف الاسود والبصل والثوم ولو تحبى ممكن شطة وهنضيف حوالى 3 معالق كبيرة بقسماط علشان تبقى متماسكة لما تتقلى .



    بعد ما خلطنا كل المكونات ببعض نشكل البطاطس زى محنا عايزين ولو دى اول مرة ليكى يبقى من الاحسن انك تعمليها صوابع لانها مش بتفك بسرعة زى الاقراص . بعدين بتحطيها فى الدقيق وبعدين البيض وبعدين الفجيتار علشان تبقى مقرمشة وكمان يبقى لونها دهبى وجميل . سخنى الزيت كويس واول لما تحطى البطاطس فى الزيت قللى النار على اقل حاجة علشان متتحرقش من برة وتكون لسة مستوتش من جوة . بتتقدم مع الكاتشب وشرائح البيض المسلوق وبألف هنا ليكى ولكل عائلتك .
    طريقة عمل كفتة البطاطس بطعم جديد

    طبعا هى هى نفس طريقة عمل كفتة البطاطس اللى لسة شرحنها بس التوابل هى اللى بتفرق وكمان الحشو .


    الطريقة الاولى :- نفس المكونات بس هنزود 1 معلقة هيل صغيرة + نص معلقة صغيرة كركم + نص معلقة صغيرة قرفة وهنعملها بنفس الطريقة


    الطريقة الثانية : نفس المكونات بس هنزود صنوبر مقلى فى زيت زيتون + زبيب وبرضة هنقلب كل المكونات ونقليها فى الزيت


    وبالصحة والعافية



  2. #2
    مساعد المدير
    الوردة البيضاء
    تاريخ التسجيل: February-2013
    الدولة: بغداد
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 258,216 المواضيع: 74,473
    صوتيات: 23 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 95690
    مزاجي: الحمدلله على كل حال
    المهنة: معلمة
    أكلتي المفضلة: دولمه - سمك
    موبايلي: SAMSUNG
    آخر نشاط: منذ ساعة واحدة
    مقالات المدونة: 1
    شكرا حبيبتي

  3. #3
    من أهل الدار
    انثى استثنائية
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sawsanmahmoud مشاهدة المشاركة
    شكرا حبيبتي
    مرورك عبق

    تحيااااااااااااااااااتي

  4. #4
    من أهل الدار
    تاريخ التسجيل: February-2013
    الدولة: ميسان الجميله
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 23,020 المواضيع: 1,271
    صوتيات: 207 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 9673
    مزاجي: بين دمعه وابتسامه
    المهنة: وزيرة الماليه لبيتنا
    أكلتي المفضلة: الكباب وكم اكله
    موبايلي: كلاكسي نوت 2
    آخر نشاط: 15/September/2024
    مقالات المدونة: 5
    شكرا جزيلاً عزيزتي

  5. #5
    من أهل الدار
    انثى استثنائية
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بركان حبك ياعلي مشاهدة المشاركة
    شكرا جزيلاً عزيزتي
    أجــمل وأرق باقات ورودى
    لمرورك العطر
    تــحــياتي لك
    كل الود والتقدير

تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال