كفتة البطاطا المقرمشة
طريقة عمل كفتة البطاطس . طبعا من العنوان واضح
نعمل كفتة البطاطس بس اليوم بدنا نتعلمها بكذا طريقة وكلهم طعمهم تحفة . وخللى بالك ان الاختلاف فى الطرق هيبقى بسيط اه بس بيفرق جدا فى الطعم بللا نبدا فى اول واسهل طريقة عمل البطاطس
مقادير عمل كفتة البطاطس
كيلو بطاطس مسلوقة ( لازم تبقى مسلوقة كويس ولو عايزة تضمنى كدة ممكن تقطعيها قبل ما تحطيها تتسلق)
بيضتان - معلقتين كبار بقدونس مفروم - معلقتين كبار شبت مفروم - معلقتين كبار كزبرة مفرومة - بصلة متوسطة بودر او مفرومة ناعم _ 4 فصوص ثوم مفروم ناعم او بودر - ملح - فجيتار - فلفل اسود - دقيق - بقسماط او بيك رولز مطحون
طريقة عمل كفتة البطاطس
نهرس البطاطس جيدا , وبعدين نضيف عليها الشبت والكزبرة والبقدونس ونقلب كويس . بعد كدة نضيف التوابل اللى هى الملح والفلف الاسود والبصل والثوم ولو تحبى ممكن شطة وهنضيف حوالى 3 معالق كبيرة بقسماط علشان تبقى متماسكة لما تتقلى .
بعد ما خلطنا كل المكونات ببعض نشكل البطاطس زى محنا عايزين ولو دى اول مرة ليكى يبقى من الاحسن انك تعمليها صوابع لانها مش بتفك بسرعة زى الاقراص . بعدين بتحطيها فى الدقيق وبعدين البيض وبعدين الفجيتار علشان تبقى مقرمشة وكمان يبقى لونها دهبى وجميل . سخنى الزيت كويس واول لما تحطى البطاطس فى الزيت قللى النار على اقل حاجة علشان متتحرقش من برة وتكون لسة مستوتش من جوة . بتتقدم مع الكاتشب وشرائح البيض المسلوق وبألف هنا ليكى ولكل عائلتك .
طريقة عمل كفتة البطاطس بطعم جديد
طبعا هى هى نفس طريقة عمل كفتة البطاطس اللى لسة شرحنها بس التوابل هى اللى بتفرق وكمان الحشو .
الطريقة الاولى :- نفس المكونات بس هنزود 1 معلقة هيل صغيرة + نص معلقة صغيرة كركم + نص معلقة صغيرة قرفة وهنعملها بنفس الطريقة
الطريقة الثانية : نفس المكونات بس هنزود صنوبر مقلى فى زيت زيتون + زبيب وبرضة هنقلب كل المكونات ونقليها فى الزيت