كوب زبدة مملحة بدرجة حرارة الغرفة
4 كوب سكر بودرة
3/4 كوب صوص الكراميل البارد تماما
1 ملعقة شاي فانيليا
رشة ملح
الطريقة:
- في وعاء نخفق الزبدة علي سرعة متوسطة - عالية (من 3 الي 4 دقائق) او الي ان يصير لونها باهت وتصير هشة
- ثم نضيف السكر البودرة ونمزجه مع الزبدة علي سرعة قليلة لحد ما يندمجوا مع بعض
- ثم نضيف صوص الكراميل والفانيليا ونخفق علي سرعة متوسطة - عالية الي ان نحصل علي مزيج لونه فاتح وهش (حوالي دقيقتين)
لعمل صوص الكراميل الموجود في المقادير :
المقادير:
1 و1 /2 كوب سكر بودرة
1/4 كوب + 2 ملعقة طعام ماء
6 ملاعق طعام زبدة مملحة
1 كوب كريمة ثقيلة heavy cream
طريقته:
- في اناء ثقيل وعلي نار عالية نضع السكر والماء مع التقليب المستمر لحتي يذوب السكر
- اول ما الخليط يوصل لمرحلة للغليان نوقف التقليب ونسمح له بالغليان الي ان يتحول الي اللون الكهرماني الداكن واول ما يتحول للون ده هنضيف الزبدة في الحال ونقلب لحد ما الزبدة تذوب ثم وفي الحال نزيله من علي النار
- ننتظر 3 ثواني وبحذر نضيف الكريمة وفي الحال نقلبها لحد ما تندمج المكونات مع بعضها (هيعمل فقاقيع قوية) ونحصل علي مزيج ناعم . ونتركه الي ان يبرد عدة دقائق ثم يصب في وعاء زجاجي ليبرد تماما ثم نستخدمه في الوصفة .
منقول