المقادير :
2 و 1/4 كوب من دقيق الكيك
2 و 1/2 ملعقة شاي بيكنج بودر
4 بيضات كبار بدرجة حرارة الغرفة
1 و1/2 كوب سكر
1 كوب لبن
1 ملعقة شاي فانيليا
1/4 ملعقة شاي خلاصة اللوز
2 ملعقة طعام زبدة غير مملحة
ذرة ملح
الطريقة:
- نسخن الفرن علي درجة حرارة 350 فهرنهايت (اي 177 درجة مئوية)
- ندهن صينيتن دائريتين مقاس 9x2 بمادة دهنية او اسبراي الطهي المانع للالتصاق ثم تبطن بورق البرشمان مع رشه بقليل من الدقيق (مش اللي موجود في المقادير )
- في وعاء متوسط ننخل الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويحفظ جانبا
- ثم نضرب البيض كله علي سرعة متوسطة
- ثم نضيف السكر بالتدريج مع الضرب من سرعة متوسطة لسرعة عالية ونستمر في الضرب الي ان يسمك الخليط ويتضاعف حجمه
- اثناء ما البيض والسكر بنضربهم بنجيب اللبن والفانليا وخلاصة اللوز والزبدة ونضعهم في طاسة صغيرة وعلي نار متوسطة الي ان يصل الي مرحلة ما قبل الغليان وتذوب الزبدة تماما
- نرجع لخليط البيض والسكر بعد ما يسمك ويتضاعف حجمه نضيف المكونات الجافة ونضرب علي سرعة بطيئة لحتي تندمج المكونات فقط
- ثم نضيف خليط اللبن الساخن علي شكل رذاذ مع الضرب من سرعة متوسطة لبطيئة الي ان تختلط المكونات فقط مش اكثر يعني لا نزود في الضرب
- وبعدين نصب الخليط في الصواني اللي جهزناها وتخبز في الفرن الي ان ينضج ( بنعرف نضجه هنلاقي السطج صار لونه ذهبي ويرتد السطح للأعلى عند الضغط عليه بلطف وايضا الكيك هبقلص من الجانبين)
ملحوظة : لانفتح علي الفرن اطلاقا قبل مرور 25 دقيقة ولا سوف يهبط الكيك من المنتصف
- نخرجها من الفرن ونبردها علي رف شبكي لحتي تبرد تماما