المقادير :
4 بيضات بدرجة حرارة الغرفة
1 ملعقة شاي فانيليا
1 كوب سكر
110 جرام زبدة مذابة
¾ كوب دقيق جميع الاستعمالات
2 كوب لبن دافئ
2 ملعقة شاي بشر ليمون
1 ملعقة شاي بشر ليمون اضافية لتزيين الكيك
1 ملعقة شاي سكر بودرة لرشه علي وجه الكيك
الطريقة:
- نسخن الفرن علي درجة حرارة 160 مئوية
- ندهن قالب كيك 30 سم في 17 سم بمادة دهنية ثم يبطن بورق بارشمان
- نفصل صفار البيض عن البياض
- نضرب بياض البيض لوحده الي ان يكون قمة صلبة ويترك جانبا
- نخفق صفار البيض مع الفانيليا والسكر الي ان نحصل علي مزيج كريمي
- ثم نضيف الزبدة المذابة ونمزجها مع الخليط لمدة نصف دقيقة لحد ما تمتزج جيدا
- ثم نضيف خليط الدقيق ونقلبه معاه بالسباتولا او بملعقة خشب لحد ما تمتزج المكونات جيدا
- ثم نصب اللبن عليه بالتدريج مع الضرب المستمر
-ثم نضيف بياض البيض للمزيج ده علي ان نضيفه علي 3 مرات مع التقليب الجيد بالسباتولا او الملعقة الخشب بعد كل اضافة
- ثم نضيف له بشر الليمون ونقلبه معاه
- ثم نضيف هذا الخليط لقالب الكيك اللي جهزناه
- ويخبز في الفرن لمدة ساعة
- يترك ليبرد تماما ثم يرش بالسكر البودرة
- ثم يزين ببشر الليمون الاضافي ويقدم .ومن الممكن ان توضع في الثلاجة ويقدم بارد ..