المقادير:
لطبقة البسكوت:
بسكوت سادة
1 ملعقة طعام سكر
4 ملاعق طعام زبدة مذابة
لطبقة التشيزكيك:
2 ونصف كوب جبنة ريكوتا
2 باكو جبن كريمي (بحجم 8 أوقية لكل منهما)
3/4 كوب سكر
4 بيضات
2 ملعقة شاي فانيليا
2 ملعقة طعام دقيق
الطريقة:
- نسخن الفرن علي درجة حرارة 325 فهرنهايت
- بالفرشاة ندهن قالب التشيزكيك المتحرك بملعقة او ملعقتين من الزبدة المذابة
- في محضرة الطعام نخلط البسكوت بالزبدة الباقية مع السكر ونطحنهم مع بعض
- ثم نضغه في القالب اللي جهزناه ويخبز في الفرن لمدة 12 دقيقة ونطلعه ونتركه يبرد تماما
- هنحضر مكونات التشيز كيك وفي محضرة الطعام او المضرب الكهربي او اليدوي نضربهم كلهم مع بعض الي ان تندمج كل المكونات مع بعضها وبعدين نصبه علي طبقة البسكوت
- هنغطي قالب التشيز كيك من الخارج بعدة طبقات من ورق الالمونيوم ثم نضع داخل صينية خبز كبيرة ونملاها بحوالي واحد سم من الماء (الخطوة دي مش ضرورية بس هي بتمنع الجزء العلوي للتشيز كيك من انه يتشقق)
- يخبز في الفرن لمدة من 15-30 دقيقة وبعدين نتركه يبرد