مقادير عجينة السنابون:
1/2 4 كوب دقيق فاخر منخول(الكوب المستخدم كوب الماء العادي)
2بيض
1/2 كوب زيت
1 ملعقة شاي بكنج بودر
2 ملعقة طعام خميرة فورية
2 ماعقة طعام حليب بودر
2 ملعقة طعام سكر
3/4 1 ماية دافئ
مقادير حشوة السنابون:
1/4 كوب شكر أبيض أو بني
1/4 كوب زبدة طرية
2 معلقة طعام قرفة مطحونة
1 معلقة كاكاو بودرة خام غير محلى
مقادير الصوص الابيض لتغطية السنابون:
6 مربعات جبن كيري أو 1/2 كوباية جبن كريمي زي الفيلادلفيا
1/2 كوباية لبن مكثف محلى
الطريقة :
في خلاط العصير نحط الماية الدافية واللبن الباودر والخميرة والسكر والزيت والبيض ونخفقهم كويس جداً. ونكون حاطين الدقيق المنخول في اناء واسع ونضيف رشة ملح ما تنسيش . ونصب الخليط السائل عليه ونبدأ نعجن حتلم معاكي وطبعاً اختلاف الدقيق حيخليكي يا اما تحتاجين حوالي ربع كوباية زيادة او للناس الي بيستخدمو الدقيق الكويتي حتبقى المقادير تمام مش حتحتاجي دقيق زيادة.
وده شكل العجينة بعد ما خدمناها وعجناها كويس بقت ملساء وطرية ومتماسكة وجميلة
سبتها شوية تخمر حوالي 20 دقيقة وخمرت بسرعة علشان الماية كانت دافية عقبال ما جهزت الحشوة كانت بقت كدة
الحشو بسيط وسهل في اناء تحطي السكر والزبدة والكاكاو الباودر والقرفة وتخفقي كويس جدا جدا لحد ما لون الخليط يبقى فاتح . ممكن على فكرة تفردي الزبدة على العجينة بعد ما تفرديها وبعد كدة ترشي السكر والقرفة والكاكاو بس الطريقة دي بتخلي المكونات تندمج وتدي نكهة السنابون القوية بالاضافة اني الخليط لما بيسيح في الفرن والسكر يدوب بيفضل ماسك في قلب السنابون مش بيسح ويخرج بره عن تجربة.