از آنجا که در این مدت نیز توافق نهایی حاصل نشد، در آذرماه سال جاری طرفهای گفتگو با تمدید مجدد تا ١٠ تیرماه سال آینده شمسی موافقت کردند و قرار شد در این فاصله، تلاش برای حصول به نتیجه نهایی ادامه یابد. دو طرف ابراز امیدواری کردهاند که تا ماه مارس سال میلادی جاری (اسفند و فروردین) موانع موجود بر سر دستیابی به تحقق نهایی مرتفع شود.
این نخستین باری نیست که مقامات ایرانی در اجلاس مونیخ شرکت میکنند و در سالهای قبل هم گاه از آنان دعوت به عمل آمده است. به خصوص با شدت گرفتن بحران هستهای جمهوری اسلامی، تبادل نظر با مقامات دولتی ایران اهمیتی ویژهای یافته زیرا به نظر برخی کارشناسان، حل و فصل نشدن این موضوع میتواند بر صلح و امنیت منطقه اثر بگذارد.
اجلاس امنیتی مونیخ مرکزی را برای تبادل نظر و ارائه پیشنهاد کارشناسان و مقامات کشورهای مختلف و نهادهای بینالمللی پیرامون مسایل موثر بر امنیت جهانی فراهم میآورد.
اجلاس مونیخ در سال ١٩٦٢ توسط ادوارد هاینریش فن کلایست-اشمنتسین، ناشر آلمانی و از مخالفان حکومت هیتلر در زمان جنگ دوم جهانی، پایهگذاری شد تا از طریق گفتگو و تبادل نظر کارشناسان و صاحب نظران به ویژه از کشورهای غربی، به پیشبرد صلح جهانی کمک کند. معمولا از سایر کشورها نیز افرادی برای شرکت در گفتگوها دعوت میشوند.
این نهاد که ابتدا با نام "کنفرانس امنیتی بینالمللی" خوانده میشد و بعدا نام اجلاس امنیتی مونیخ را بر آن گذاشتند، نخستین جلسه خود را در سال ١٩٦٣ برگزار کرد و از آن زمان، نشستهای آن هر ساله در شهر مونیخ برگزار شده است. تنها در سال ١٩٩١ به دلیل جنگ اول خلیج فارس و در سال ١٩٩٧ به مناسبت درگذشت فن کلایست-اشمنتسین بود که جلسهای برگزار نشد.