ظریف هدف از دیدارهای مونیخ را پیشرفت در مذاکرات هستهای عنوان کرده است
یک هیات ایرانی برای شرکت در اجلاس امنیتی مونیخ عازم آلمان شده است.
روز جمعه، ١٧ بهمن (٦ فوریه)، هیات ایرانی متشکل از محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان این وزارتخانه و از اعضای ارشد گروه مذاکرهکنندگان هستهای جمهوری اسلامی و تعدادی از اعضای دیگر این گروه برای شرکت در پنجاه و یکمین نشست اجلاس امنیتی مونیخ تهران را به مقصد آلمان ترک کردند.
این اجلاس به طور سالانه در مونیخ برگزار می شود و در نشست سال جاری، جان کری، فرانک والتر اشتاینمایر، فیلیپ هموند و لوران فابیوس، وزیران خارجه آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه، و تعداد دیگری از مقامات و شخصیتهای کشورهای مختلف شرکت دارند.
این چهار کشور، در کنار روسیه و چین و نماینده اتحادیه اروپا اعضای گروه ١+٥ را تشکیل میدهند که به نمایندگی از سوی جامعه جهانی، در مذاکرات برای حل و فصل پرونده هستهای جمهوری اسلامی شرکت دارند. در چند سال اخیر، دولتهای روسیه و چین معمولا نمایندگانی را به اجلاس سالانه مونیخ اعزام کردهاند اما به نظر نمیرسد که حضور آنان در اجلاس سال جاری در سطح وزیران خارجه باشد.
پیشتر، منابع جمهوری اسلامی تایید کرده بودند که در حاشیه این اجلاس، مذاکراتی در مورد پرونده هستهای انجام خواهد شد و منابع آمریکایی نیز از برنامه دیدار آقایان کری و ظریف خبر داده بودند اما هنوز مشخص نیست که آیا همه ملاقاتها به صورت دوجانبه خواهد بود یا اینکه اجلاسی با شرکت ایران و تمامی اعضای گروه ١+٥ نیز برگزار میشود. برخی مقامات ایرانی گفتهاند که به دلیل اهمیت نقش آمریکا در دستیابی به هرنوع توافقی، مذاکرات دوجانبه آقایان کری و ظریف حساسیت خاصی دارد هر چند شماری از مخالفان دولت، جنبههایی از این دیدارهارا مورد انتقاد قرار دادهاند.
به نقل از برخی منابع اجلاس نیز گزارش شده است که احتمال دارد در جریان این اجلاس، میزگردی با شرکت وزیران خارجه ایران و برخی کشورهای ١+٥ برگزار شود و ممکن است فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در آن شرکت کند اما این خبر هنوز تایید نشده است.