طريقة عمل كفتة الأرز ، كفتة الارز من الاكلات السهلة والجميلة فيحبها السيدات والرجال والاطفال وهى تقدم كطبق رئيسى ومحبوبة جدا لكثير من المصريين فيمكن تقديمها فى العزومات لكل سيدة تحب وتعشق مطبخها سنقدمها لكم بطريقة سهلة وبسيطة جدا انشاء اللة .
طريقة عمل كفتة الارز .
المقادير :
1- كيلوجرام لحم مفروم .
2- 500 جرام من الارز .
3- عدد 2 بصلة كبيرة .
4- عدد 5 فصوص ثوم .
5- ربطة بقدونس .
6- ربطة شبت .
7- عدد 2 ربطة كسبرة خضراء .
8- ملح .
9- زعتر .
10- فلفل .
11- قرفة .
12- بهارت لحمة .
13- شطة .
14- كسبرة ناشفة .
طريقة التحضير :
1- قومى بغسل الارز جيدا واتركية فى الماء لمدة 30 دقيقة .
2- صفى الارز جيدا وافرمية جيدا للحصول على خليط ناعم .
3- قومى بخلط الارز مع اللحمه المفرومه والبصل والشبت والكسبرة والبقدونس والملح والشطة والبهارت وافروميهم جيدا .
4- إدهنى يدك بزيت خفيف وقومى بتشكيل الخليط على هيئة اصابع ودوائر او حسب الطلب .
5- ضعي زيت فى الاناء المخصص للقلى .
6- ضعى الكفتة فى الزيت حتى تمام النضج .
بالهناء والشفاء .