المكونات والمقادير:
4 حبات بطاطس مسلوقة ومهروسة
1/2 كوب جبنة بيضاء فيتا أو جبن رومى مبشور او اى نوع جبنة تفضلينه
1 فص ثوم
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
3 حبات بيض
1/4 كوب دقيق
1/4 كوب بقسماط
ملح وفلفل حسب الرغبة
طريقة التحضير
عجنى البطاطس مع الثوم المفروم والملح والفلفل والبقدونس.
- شكلى من العجين دوائر كبيرة وأحفرى فيها بواسطة ملعقة صغيرة وقومى بحوشها بالجبنة، ثم أحكمى غلقها وشكليها على شكل أقراص دائرية كما فى الصورة.
- غمسى أقراص البطاطس والجبنة فى البيض ثم البقسماط.
- تقلى أقراص البطاطس والجبنة فى زيت ساخن حتى يصبح لونها ذهبياً.