مقادير البقلاوة 2014 , طريقة تحضير البقلاوة 2015
المقادير\
1ملعقه صغيره خميره
1ملعقه صغيره سكر
2ونص كوب ماء دافئ اواكثرواحتاج الامر
3ونص كوب دقيق فاخر
ذره ملح\ذره ياجماعه ياعني مش نص معلقه ولاربع دي نقطه ماتبنش
اكوب سكر للتزيين او شربات تبع ماتحبي انتي
وانا بفضل الشربات بيبقي احسن
وزيت للقلي كتير
اليكم الطريقه\\\
1-تقلب الخميره والسكر في قليل من الماء وتترك حتي تتفاعل
2-يخلط الملح والدقيق وتضاف والماء وتعجن جيدا باليد حتي تتجانس المكونات ويتكون عجين لين
3-يوضع الخليط في مكان دافئ حتي تختمر ويغطي ويترك لمده ساعه
4-يوضع قليل من العجين في قبضه اليدمع الضغط الخفيف وتؤخذ كرات العجين بملعقه صغيره مبلله بالماء وتحمر في الزيت الساخن وتقلب حتي تعطيكي اللون الذهبي
5-ترفع الكرات من الزيت وتوضع في الشربات لبضع دقائق ثم تنشل وتصفي قليلا من الشربات الزائد
6-يمكن ان تزين بالسكر البودره عوضا عن الشربات