مقادير الاكلة
- 4 اكواب دقيق
- رشة ملح
- كوب زبادي
- علبة قشطة
- زبدة
طريقة عمل وصفة البتاو الفلاحي
- نخلط الدقيق والذبده والقشطه مع اضافة الزبادي بالتدريج حسب قسوة العجينة لو مش محتاجة منكملش كل كمية الزبادي
- تعجن جيدا حتي الحصول علي عجينة متماسكة لا تلتصق باليد
- تترك لترتاح نصف ساعة
- وبعدين نكورها كور صغيره نأخذ كره ونفردها رفيع جدا علي سطح مرشوش دقيق
- في طاسة ساخنة بدون زيت نضع الكرات المفرودة واحدة بعد الاخري حتي تنشف و تحمر و نقلبها
- بعد سواء كل واحدة نضعهم في اناء مغلق حتي لا ينشفوا الا اذا تريديهم ناشفين
- و يحفظون في كيس بلاستيك