المقادير
4 بيضات - 2 كوب دقيق - صباع زبده (100 جم) -
ملعقه بيكنج باودر - ¾ كوب كريمه أو حليب سائل - ملعقه صغيره فانيليا -
كوب سكر بودرة - 1و1/2 ملعقة كاكاو ؛رشة ملح ؛ مربى لدهن بين الطبقات
وممكن ندهنها بالشيكولاتة طبعا
الصوص للتغطية:
½ قالب شيكولاتة كورونا أو أي نوع تحبيه - ملعقة صغيره زبده -
كوب كريمه أو أقل قليلا ... طبعا ممكن إستبدال الصوص بأي صوص أو تغليفه تحبيها زى الكريم شانتيه او اى حاجة .
ندخل ع الطريقة
تخفق الزبده والسكر حتى تصبح كالكريمه و الملح والفانيليا وتخفق
البيض تدريجيا مع إستمرار الخفق ونضيف خليط الدقيق والبيكنج باودر
تدريجيا مع تخفيف السرعه
(تكون العجينه ثقيله شويه عشان متسيحش الطبقات على بعض)
نقسم عجينة الكيكه قسمين يلون نصفها بالكاكاو
ويوضع كل قسم في كيس الحلواني أو كيس نايلون يقطع طرفه
**نجي للسهوله بقى ... وهي إنك تجيبي 3 صواني فويل للإستعمال الواحد فقط
تدهنيها وتبطني القاعده بورقة زبده او ممكن تجيبى ثلاث صواني للكيك متشابهه شكلا وحج
وتوزعي في صينيتين الحلقه الأولى (المحيط) من اللون البني
وفي الثالثه يكون اللون الأبيض
ثم تكملي ثلاث حلقات بعدها متعاكسه أي بعد البني أبيض وبعد الأبيض بني
(تصبح في كل صينيه ثلاث حلقات ودائره في الوسط)
تخبز الصواني الثلاث بدرجة 160 عشان الصواني رقيقه
مش بتستحمل الحرارة العاليه، لمدة 20 دقيقه
بعد ما نطلعها
ادهني كل دائره من الكيك بمربى دهن خفيف بس عشان تتماسك الطبقات
ودلوقتى رصى الكيك وحطيه فوق بعض البني اولا ثم الأبيض ثم البني زى الصورة الجاية دى
غلفي الكيكه بالكريمه الجاهزه(((او انتي اعملي التغليفة)))
سواء شيوكولاتة او فانيليا وادى طريقة عمل صوص الشيكولاتة
ثانيا : الصوص
تسخن الكريمه لدرجة الغليان ونحط قطع الشيكولاته والزبده وترفع وتحرك حتى تذوب
الشيكولاتة وتترك جانبا لتبرد .
وتدهن الكيكه كلها بصوص الشيكولاتة وتوضع في الثلاجه لحين التقديم
وبالهنا والشفا