الملوخية المصرية تتتااااااااا
حاجة كدا روعة..ولا فى الاحلام
عاوزين تشجيع وتقيم والا محدش هيدوق
اها الشرط نور...قيم تاكل
مش جاين نهزر هنا هههههههههههه
شفتوا ايلى حصل من حلاوتها هههههههههه
اهم المكونات :ملوخية مجمده..:ثم ملعقة طعام او نصف ملعقة كسبرة ناشفة...وممكن رشة شطه على حسب
نضع القليل من مرق الدجاج..مش كتير لان الملوخية المجمدة فيها ميه
فغلط نكترالسائل
نحطها على الملوخية ونسيبها تغلى وهنلاحظ ظهور رغوة
تشيل الرغوة من على الوجة (الريم يعنى ضرورى)
وبعد ماتغلى ويتغير لونها تستوى يعنى نكون دقينا التوم مع الكسبرة الناشفة حوالى
معلقة كسبرة ونسخن السمن ونحمر على النار
وبعد مايتحمر ويكون دهبى اللون نحطه على الملوخية وهى على النار
ونعمل الطشه ونقول طششششششش
نحركها ونسيبها تغلى غلوة واحدة ونرفعها من على النار
نحطها فى طبق التقديم ممممم ريحتها تحفة
نقدمها مع رز بشعرية...وممكن خبز طبعا
********************
2....ملوخية بالارانب***
عارفة ان كتير من اهلالعراق مش بياكلوا الارانب
لذلك ممكن استبدالها بالدجاج...مفيش مشاكل
المهم نبتدى يالا..
المقادير :
ملوخية- ثوم --2ملعقة كبيرةكسبرةجافه مطحونة--ملح - 2ملعقة سمن
- كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما عند المصرين مع الأرانب لأنه غير دسم
- كمية الأرانب حسب العدد
الطريقة :
يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
ويقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور
(وممكن نستخدم الملوخية الجافة او المجمده على حسب الموجود)
يسلق الأرنب معاة بصلة وملح وفلفل اسود لتحضير الملوخية
إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)
نغسلها كويس كذا مرة ونتركها تتصفى من المية كويس
عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه وممكن نخرط معاها قرن فلفل اخضر
وعود رفيع كسبرة خضرا
نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش
الى ان تصبح ناعمة
نقلبها ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها
نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض ونضع عليهم
قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال
نغلى مرق الارنب ثم نضع الملوخية ونقلب بسرعة
ونرفعها بالمغرفة لأعلي عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية
حسب الرغبة
إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن
نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط التقلية :
نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية
نغطي القدر بسرعة لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونغطي القدر نص نص
نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها (هيل ) و مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا
لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
ونقدمها مع رز ابيض عادى...وممكن خبز
أما الملوخية المجمدة فتطهى بوضع الملوخية في مقدار 3 اكوب أو أقل شوية من مرق الارنب المغلي -نضع الملوخية ونتركها تذوب في المرق الساخن على نار هادئة جدا ونقلبها من ووقت لأخر الى أن تسخن بشرط ألا تغلي ثم نضع عليها التقلية كما في السابق
*****************
**********
ملحوظة (عن تجربة دايما مامتى تقول كل لما تنقعى الارنب فى المايه كل لما يبقى اطعم واحلى وانا دايما بعمل كدة وكمان لحم الارنب كل لما يتنقع فى المايه ببقا لحمته اكتر معرفش ازاى بس والله دى عن تجربة
والف هنا وصحتيييييييييين
******************
ملوووووووووخية اسكندراااااانى وسع بمووووت فيها شخصيا ياى روعه
ملوخيه بالجمبرى*** (الروبيان يعنى)
:
المقـــــــــــــــــــــ ـــــــادير
ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )
نصف كيلو جمبرى منظف جيدا
بصله مقطعه مكعبات
جزره
وحلقات ليمون
ثوم مدقوووووق
ربع حزمه كزبره خضراء
طمطمايه
كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح
3 ملاعق من السمن
طريقـــــــــــــــــــــ ـــه التحضيـــــــــــــــــــ ــر
اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغار والملح
صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى واعيدى غليه ثم ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثوم المدقوق والكزبره الناشفه المطحونه
ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى تششششش
فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمش دقائق
وصحتين وعافية...
ايه الجمال دا يازوزا تسلم ايديا يارب ههههههههه
الف هنا
*************************
((((*ملوخية قطاع الدلتا ههههههههههههه*))))
الملوخية ايلى بتشتهر بيها المنصورة
ايلى هم احنا طبعاااااااااااااااااا
نفس الخطوات الساااااااااابقة ولكن
بنفضل نحط معاها اللحم الاحمر سواء ضانى اوبقرى
مزاااااااااااج
1-نجيب اربع حبات طماطم حمراء اللون كثيرة العصارة
ونضرب فى الخلاط ونصفيها ثم....نحطها على النار
بدون اى اضافات خااااااااااالص....الى ان يغلظ قوانها
وتصبح سميكة القوام....بعد كدا نضيف المرق
اى مرق بس طبعا هنا هتكون مرق اللحم..ونسيبها تغلى غلوتين
بعدين نضيف الملوخية للسائل ونقلب الى ان يتغير اللون
للاغمق طبعا....بعدين نعمل الطشه
توم وكسبرة ناشفة وسمنه ونحمر
ثم طششششششششش
وغلوة واحد ونوارب غطاء الحلة ضروووووووورى
والا هتسقط الملوخية ههههههههههههه
دى كلمة بس المصرين يعرفوها المهم
دا شكلها ولونها....
ممممممممممممممم هو بس كدا والف هنا