صفحة 1 من 3 123 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 10 من 26
الموضوع:

الملوخية المصرية بجميع انواعها وبالصور(موسووووووعة)

الزوار من محركات البحث: 54 المشاهدات : 2831 الردود: 25
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    من المشرفين القدامى
    زوزو
    تاريخ التسجيل: May-2010
    الدولة: بين سطور القصائد وفى قلوب العاشقين
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 1,125 المواضيع: 128
    التقييم: 248
    مزاجي: لم يعد يبالى
    المهنة: صحافية
    أكلتي المفضلة: توحد مذاق الاشياء
    موبايلي: Nokia 5800
    آخر نشاط: منذ 2 أسابيع
    مقالات المدونة: 3

    الملوخية المصرية بجميع انواعها وبالصور(موسووووووعة)




    الملوخية المصرية تتتااااااااا
    حاجة كدا روعة..ولا فى الاحلام
    عاوزين تشجيع وتقيم والا محدش هيدوق
    اها الشرط نور...قيم تاكل

    مش جاين نهزر هنا هههههههههههه

    شفتوا ايلى حصل من حلاوتها هههههههههه





    اهم المكونات :ملوخية مجمده..:ثم ملعقة طعام او نصف ملعقة كسبرة ناشفة...وممكن رشة شطه على حسب




    نضع القليل من مرق الدجاج..مش كتير لان الملوخية المجمدة فيها ميه
    فغلط نكترالسائل


    نحطها على الملوخية ونسيبها تغلى وهنلاحظ ظهور رغوة


    تشيل الرغوة من على الوجة (الريم يعنى ضرورى)


    وبعد ماتغلى ويتغير لونها تستوى يعنى نكون دقينا التوم مع الكسبرة الناشفة حوالى
    معلقة كسبرة ونسخن السمن ونحمر على النار


    وبعد مايتحمر ويكون دهبى اللون نحطه على الملوخية وهى على النار


    ونعمل الطشه ونقول طششششششش


    نحركها ونسيبها تغلى غلوة واحدة ونرفعها من على النار


    نحطها فى طبق التقديم ممممم ريحتها تحفة


    نقدمها مع رز بشعرية...وممكن خبز طبعا


    ********************
    2....ملوخية بالارانب***
    عارفة ان كتير من اهلالعراق مش بياكلوا الارانب
    لذلك ممكن استبدالها بالدجاج...مفيش مشاكل
    المهم نبتدى يالا..


    المقادير :
    ملوخية- ثوم --2ملعقة كبيرةكسبرةجافه مطحونة--ملح - 2ملعقة سمن

    - كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما عند المصرين مع الأرانب لأنه غير دسم

    - كمية الأرانب حسب العدد

    الطريقة :
    يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا

    ويقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور


    (وممكن نستخدم الملوخية الجافة او المجمده على حسب الموجود
    )









    يسلق الأرنب معاة بصلة وملح وفلفل اسود لتحضير الملوخية

    إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)








    نغسلها كويس كذا مرة ونتركها تتصفى من المية كويس




    عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه وممكن نخرط معاها قرن فلفل اخضر
    وعود رفيع كسبرة خضرا






    نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش



    الى ان تصبح ناعمة







    نقلبها ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها


    نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض ونضع عليهم

    قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال







    نغلى مرق الارنب ثم نضع الملوخية ونقلب بسرعة






    ونرفعها بالمغرفة لأعلي عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية

    حسب الرغبة




    إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن





    نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط التقلية :

    نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية











    نغطي القدر بسرعة لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونغطي القدر نص نص



    نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها (هيل ) و مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا

    لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله








    ونقدمها مع رز ابيض عادى...وممكن خبز






    أما الملوخية المجمدة فتطهى بوضع الملوخية في مقدار 3 اكوب أو أقل شوية من مرق الارنب المغلي -نضع الملوخية ونتركها تذوب في المرق الساخن على نار هادئة جدا ونقلبها من ووقت لأخر الى أن تسخن بشرط ألا تغلي ثم نضع عليها التقلية كما في السابق
    *****************
    **********
    ملحوظة (عن تجربة دايما مامتى تقول كل لما تنقعى الارنب فى المايه كل لما يبقى اطعم واحلى وانا دايما بعمل كدة وكمان لحم الارنب كل لما يتنقع فى المايه ببقا لحمته اكتر معرفش ازاى بس والله دى عن تجربة
    والف هنا وصحتيييييييييين


    ******************
    ملوووووووووخية اسكندراااااانى وسع بمووووت فيها شخصيا ياى روعه

    ملوخيه بالجمبرى*** (الروبيان يعنى)
    :
    المقـــــــــــــــــــــ ـــــــادير

    ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )

    نصف كيلو جمبرى منظف جيدا

    بصله مقطعه مكعبات

    جزره

    وحلقات ليمون

    ثوم مدقوووووق

    ربع حزمه كزبره خضراء

    طمطمايه
    كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح

    3 ملاعق من السمن


    طريقـــــــــــــــــــــ ـــه التحضيـــــــــــــــــــ ــر

    اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغار والملح


    صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى واعيدى غليه ثم ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثوم المدقوق والكزبره الناشفه المطحونه
    ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى تششششش

    فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمش دقائق
    وصحتين وعافية...

    ايه الجمال دا يازوزا تسلم ايديا يارب ههههههههه

    الف هنا

    *************************
    ((((*ملوخية قطاع الدلتا ههههههههههههه*))))


    الملوخية ايلى بتشتهر بيها المنصورة
    ايلى هم احنا طبعاااااااااااااااااا
    نفس الخطوات الساااااااااابقة ولكن
    بنفضل نحط معاها اللحم الاحمر سواء ضانى اوبقرى
    مزاااااااااااج
    1-نجيب اربع حبات طماطم حمراء اللون كثيرة العصارة
    ونضرب فى الخلاط ونصفيها ثم....نحطها على النار
    بدون اى اضافات خااااااااااالص....الى ان يغلظ قوانها
    وتصبح سميكة القوام....بعد كدا نضيف المرق
    اى مرق بس طبعا هنا هتكون مرق اللحم..ونسيبها تغلى غلوتين
    بعدين نضيف الملوخية للسائل ونقلب الى ان يتغير اللون
    للاغمق طبعا....بعدين نعمل الطشه
    توم وكسبرة ناشفة وسمنه ونحمر
    ثم طششششششششش
    وغلوة واحد ونوارب غطاء الحلة ضروووووووورى
    والا هتسقط الملوخية ههههههههههههه
    دى كلمة بس المصرين يعرفوها المهم

    دا شكلها ولونها....
    ممممممممممممممم هو بس كدا والف هنا






  2. #2
    صديق مشارك
    تاريخ التسجيل: April-2011
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 138 المواضيع: 8
    التقييم: 14
    آخر نشاط: 30/March/2013
    تسلم ايديك على الملوخيه انا افضل النوع الاول لان الارانب مااحبها ولا احب الروبيااان....
    احلى تققييم لزوزو..

  3. #3
    من أهل الدار
    الفقير muha-tma
    تاريخ التسجيل: April-2011
    الدولة: بين البشرية وبعيد عن الحضارة on the planet
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 2,558 المواضيع: 75
    صوتيات: 1 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 1203
    مزاجي: each of us, tries his best..plz treat the others just so^^
    المهنة: (عالم من السلام) The owner of world of PeAcE
    أكلتي المفضلة: Just what i need to live فقط ما يؤكل
    موبايلي: -Samsung Note-ii
    آخر نشاط: 26/December/2015
    الاتصال:
    مقالات المدونة: 1
    شهيتينا يا ست زوزو

    يعني اروح على الست نجد واخليلها صورة تسد نفسها لو شسوي؟

    اه منكم
    انتو
    تعرفون الرجال
    الطريق الى جيبه
    هو المعدة...
    اخ اخ ااااااااااااااخ

  4. #4
    من المشرفين القدامى
    ابو مؤمل
    تاريخ التسجيل: June-2010
    الدولة: Kut
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 760 المواضيع: 128
    التقييم: 108
    مزاجي: كلشي بوكته
    موبايلي: Nokia X3
    آخر نشاط: 16/June/2017
    الاتصال: إرسال رسالة عبر MSN إلى khalid alqurashi إرسال رسالة عبر Yahoo إلى khalid alqurashi
    مقالات المدونة: 2
    ولو اني عمري ما ماكل الملخية بس اكيد طيبة لان زهورة هي مسويته

  5. #5
    من المشرفين القدامى
    المڶڪـہ ..!
    تاريخ التسجيل: January-2010
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 10,018 المواضيع: 943
    التقييم: 724
    آخر نشاط: 17/May/2011
    مقالات المدونة: 4
    عاشت الايادي حبيبتي ..تسلمين يا حلوة

  6. #6
    من أهل الدار
    تاريخ التسجيل: January-2010
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 2,041 المواضيع: 145
    صوتيات: 12 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 1476
    واو شنو هذا الشغل المرتب
    عاشت ايادي الستات الماهرات
    اعجابي+ ودي+ احترامي+ تقيمي

  7. #7
    من المشرفين القدامى
    طائر الفينيق
    تاريخ التسجيل: February-2010
    الدولة: في عالمي واحلامي
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 3,761 المواضيع: 149
    التقييم: 297
    مزاجي: مرتبك
    آخر نشاط: 21/June/2018
    الاتصال: إرسال رسالة عبر MSN إلى علي سالم إرسال رسالة عبر Yahoo إلى علي سالم
    يسلموووووووووووووو
    المرة القادمة عليج بجلب ال (كشري) خخخخخخخخخ
    كل مرة اشتهي الكشري ولا اجد المجيب هههههههههههه
    شكرآ الج تقييمي

  8. #8
    المدير الفني للموقع
    تاريخ التسجيل: January-2010
    الدولة: بغداد &
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 17,392 المواضيع: 1,088
    صوتيات: 71 سوالف عراقية: 328
    التقييم: 9783
    مزاجي: روبوت
    المهنة: <dev></dev>
    أكلتي المفضلة: مربى وخبز &
    آخر نشاط: منذ أسبوع واحد
    الاتصال: إرسال رسالة عبر Yahoo إلى Samer
    و كمان الموضوع يجيب زواار من الباحثين عن الملوخية خخخ

    مممممممممممممممممممم روووووووووووعة .. لذيذة بشكل .. و اسلوب الشرح جدا راقي .. و كمان الصور و كل شيء حتى صاحبة الموضوع .. و هذا أحلى تقييم لأشهى ملوخية

  9. #9
    من المشرفين القدامى
    تاريخ التسجيل: July-2010
    الدولة: العراق بلد الانبياء
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 5,846 المواضيع: 443
    صوتيات: 0 سوالف عراقية: 4
    التقييم: 883
    مزاجي: متفائل
    المهنة: معلم جامعي
    أكلتي المفضلة: الحلويات
    موبايلي: صيني
    آخر نشاط: 31/August/2022
    الاتصال:
    مشكورة زوزو تسلم يدك ما اعرف انك طباخة ماهرة
    تحياتي وتقييمي

  10. #10
    صديق محترف
    ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
    تاريخ التسجيل: October-2010
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 2,322 المواضيع: 522
    التقييم: 289
    مزاجي: حزن دائم
    آخر نشاط: 11/May/2011
    مقالات المدونة: 12
    تسسسسسسسسسسسلم ايدك,, ملوووخيه حلو لانها من ايدك الحلوووين..
    تقييمي,

صفحة 1 من 3 123 الأخيرةالأخيرة
تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال