وقت التحضير 10 دقيقةوقت الطهي 15 دقيقةتكفي لـ 4 شخص
المقادير :
- كيس مكرونة فلونكات ألوان
- 1/4 كوب زيت زيتون
- فنجان عصير ليمون
- ملعقتان خل عنب أحمر
- 1/2 كوب فليهات زيتون أسمر مخلل
- كوب تونة
- 1 بصلة صغيرة مقطعة مكعبات
- 1طماطم صغيرة مقطعة مكعبات
- خص فرنساوى ألوان للتزيين
طريقة التحضير يتم سلق المكرونة فى ماء مع ملح وقليل من الزيت.
نقوم بعمل الدريسنج (الصوص البارد).
نقوم بضرب كمية زيت الزيتون كلها بالمضرب الكهربى وأثناء هذا نضيف عصير الليمون ثم خل العنب الأحمر ثم الملح ثم الفلفل، ونستمر فى الضرب لمدة 5 دقائق.
نحضر باقى الكونات، ونقلبها مع المكرونة ومع الدريسنج (الصوص البارد).
نقدمها فى طبق ونزينه بالخس الفرنساوى الألوان.