وقت التحضير 10 دقيقةوقت الطهي 60 دقيقةتكفي لـ 6 شخص
المقادير :
- دجاج ع حسب عدد الافراد
- بطاطس
- جزر
- تتبيلة الدجاج:
- بصل
- طماطم
- معجون طماطم
- عصير ليمونة
- ملح+ بهارات+ رشو ليمون اسود مجفف ومطحون
- بابريكا
- جزرة واحدة
طريقة التحضير نفرم كل المكونات السابقة ف المفرمة
انا بغسلة بالدقيق ثم بالليمون والملح واسيبة في المصفاة حتي ينشف من الماء
ثم اتبلة بالخليط السابق وأتركة ف الثلاجة حوالي ساعتين
ثم نقطع البطاطس شرايح وكذلك الجزر ونضعه ف الصينية وعلية رشة بهارات
ثم جزء من خليط التتبيلة
ثم نضع الدجاج علي الوجه
ثم نغطيها بالقصدير وندخلها الفرن ساعه ونكشف عنها القصدير ف الربع ساعة الاخيرة عشان الدجاج ياخد لون ويتحمر
والصراحة انا بعد ما الدجاج يتحمر تحت الشواية بشيلة وبخلي البطاطس كمان تاخد لون وريحة الفرن بتكون احلي