البطاطس المقلية المقرمشة بس بملعقة واحدة نشا قرمشة خطيرة وعمرها ما تشرب زيت
المقادير
4 حبات بطاطس تحمير كبيرة
2 ملعقة كبيرة نشا
زيت للتحمير
الطريقة
1. نقشر ونقطع البطاطس اصابع وسط ولا سميكة ولا رفيعة علشان تطلع مظبوطة
2. ننقع البطاطس في ماء وخل علشان ما تشرب زيت وقت التحمير وممكن نتخطى هذه الخطوة لو متأكدين ان البطاطس تحمير
3. نغسل البطاطس وننشفها جيدا من الماء
4. نرش البطاطس بالنشا ونقلب جيدا
5. ننزلها في زيت ساخن بالتدريج لتفادي الالتصاق
6. بعد 5 دقائق على نار عالية نفرق الحبات ونتاكد انها مش متلاصقة ثم نهدي النار الى الوسط الى ان تطفو وتبدأ تاخذ اللون الذهبي الخفيف
7. نطلعها على مصفاة ثم ورق ماص للزيت
8. هنا ممكن نملحها حسب الرغبة