طاجن لسان عصفور بالموزة :-
المقادير :
موزة ضاني
نصف كيلو لسان عصفور ( للطاجن الكبير)
زبدة
ملح
فلفل أسود
توابل لحم
2 ورق لورا
5 فص حبهان
ماء ساخن ( من الكاتيل ع طول)
1 ملعقة صغيرة مستكة مطحونة
بصلة مفرومة ناعم
2 بصل مقطع ع ارباع
طماطم مقطعة ع ارباع
طريقة التحضير :-
* يفتح لحم الموزة بالسكينة ( نغزيها بسن السكينة).
* تشوح في الزيت على النار.
* يضاف لها البصل والمستكة وورق اللورا وتوابل اللحمة والملح والفلفل الأسود والزبدة.
* يشوح لسان العصفور في الزبدة على النار.
* يوضع لسان العصفور في الطاجن.
* يضاف خليط الموزة والبصل والطماطم المقطعة ارباع والماء المغلي.
* تغطى وتوضع في الفرن لمدة 50 دقيقة حتى تمام النضج.