كفتة مشوية ع الفحم :- ( نفس بتاعة الحاتي )
شوفت كتير وصفات للكفتة بصراحة اختراعات
ناس بتضيف عليها صلصة وناس برغل وناس بقسماط وناس سميد هي مش بسبوسة يااخوانا دي كفتة مشوية تتعمل بقي زي ما الكتاب بيقول او زي ما الشيف حسن هيقولك تعمليها من غير تأليف
المقادير :-
1 ك لحم احمر
250 جرام دوش ( عند الجزار قوليله دوش او بوش )
2 بصل مبشور ومصفي جيدا من المياه ( مترميش المياه)
نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر
ملح
فلفل أسود
جوزة الطيب
للتقديم والتزيين :
بقدونس
بصل
ليمون
طريقة التحضير :-
تقطعي اللحم مكعبات مع البوش ونحطها في الثلاجة ساعتين وبعدها نطلعها ونفرمها ع الوش الواسع في المفرمة
ونضيف عليها طفل البصل المصفي من المياه جيدا والملح والفلفل الأسود و جوزة الطيب والبيكنج بودر وقلبها حلو اوي لحد ماكل المكونات تتجانس مع بعضها كويس
بعد كدة نفرمها مرة كمان في المفرمة ع الوش الاضيق من الوش الاولاني ولو مفيش يبقي نفرمها ع نفس الوش تاني
بعد ما نخلص الوش التاني نعجنها ( ندعكها ) اكنها حتة عجينة نفضل نعجن فيها لحد ماهتلاقيها عملت معاكي عرق يعني تحسي بقت مفتلة اول ماتوصلي للنتيجة دي يبقى احنا نجحنا ندخلها الثلاجة 4 ساعات عشان تتشمع
ومتفكش ع النار
بعدها نجهز الأسياخ ونشعل الفحم ونطلع الكفتة لتشكيلها او نشكها ع الاسياخ واحنا بنشكها فاكرة مياه البصل نبشر عليها حبة واحدة طماطم ونضيف شوية ملح وفلفل أسود ونبل ايدينا بيها عشان الكفتة متبقاش ماسكة في أيدي
ونضعها ع الفحم بعد فرشه في الشواية وظبط الحرارة
ونقلب لحين النضج ثم نضعها ع طبق التقديم الموجود به البقدونس والبصل الشرائح ونزين بشرائح الليمون
وبألف هنا وشفا ع قلبك ❤️❤️❤️