سبونج كيك :- ( تورتة فواكه )
المقادير :-
9 بيضات
1 و نصف كوب سكر
1 و نصف كوب دقيق
نصف كوب زيت عباد الشمس
فانيليا غامقة
رشه ملح
طريقة التحضير :-
* افصلى البياض عن الصفار
* ضعى البياض فى بوله والصفار فى بوله اخرى
* اضربى البياض جيدا مع رشه ملح حتى يتماسك
* اضربى الصفار مع السكر ثم ضيفى الفانيليا واضربى مره اخرى حتى يتماسك
* ضعى الصفار على البياض واخلطيهم وضيفى لهم الزيت وقلبى بهدوء فى اتجاه من تحت لفوق
* ثم ضعى الدقيق وقلبى جيدا
* وضعيه فى قالب ويدخل الفرن لمده من 15 الى 20 دقيقه على درجه حراره 180 درجه
* قسمى الكيك الى 3 طبقات واسقى طبقات الكيك بعصير البرتقال
* ضعى الكريمة بين طبقات الكيك ثم ضعى على اخر طبقه وزينى بالفواكة ( فراولة، كيوي، مانجو، اناناس، اي فاكهة موسمية)
.....
ممكن تزيني التورتة بكل الفواكه دي او بنوع او اتنين ع حسب المتوفر الأهم من الفاكهة اننا نرتبها بشكل متناسق.