افضل تتبيلة للفراخ المشوية
المقادير :-
- دجاج 1 حبة كاملة او مقطعة
- مياه بصل ٤ حبات
- مياه طماطم ١ حبة
- نص ملعقة صغيرة صلصة
- كبة صيني حب
- ملح ( خليه زيادة شوية عشان الفرخة تشرب التتبيلة)
- فلفل أسود مطحون ملعقة كبيرة
- جوزة الطيب ربع ملعقة صغيرة
- عسل ابيض 2 معلقة كبيرة
- خل نصف كوب
- عصير ليمون نصف كوب
- شطة ملعقة صغيرة ( حسب الرغبة)
- زيت ربع كوب
للتقديم :-
نصف ملعقة صغيرة جوزة الطيب
نصف معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
ونخلطهم مع بعض ونرش عليها بعد ما تستوي
طريقة التحضير :-
هنقطع الفرخة ع حسب الرغبة بعد مانغسلها كويس جدا ونصفيها من المياه.
لو الفرخة سليمة وهنشويها وهي سليمة يبقي نفتح فيها فتحات صغيرة عشان التتبيلة تدخل جواها.
نخلط كل المقادير مع بعضهم وننزل بالفراخ ع التتبيلة ونقلبها كويس اوي.
نترك الفراخ في التتبيلة لمدة 24 ساعة.
نضع الفراخ في الشبكة او الأسياخ ونضعها ع الفحم مع التقليب المستمر لضمان نضجها جيدا.
بعد ما تستوي هرش عليها من فوق فلفل اسود مع جوزة الطيب.
وبألف صحة وعافية على قلوبكم.