طاجن كابوريا :- ( ع طريقتي الخاصة)
المقادير :-
1 كيلو كابوريا
1 ثمرة بصل جوليان شرائح رفيعة
1 ثمرة طماطم فريش جوليان
ثوم
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
3 فلفل الوان احمر و اصفر و اخضر
جنزبيل
1 ملعقة فلفل اسود
فلفل ابيض
ملح
1 ملعقة كمون
1 ملعقة بهارات السمك
1 ملعقة صلصة بيوريه
خل بلسمك
2 ورق لورى ورق لورى
1 ملعقة بابريكا
طريقة التحضير :-
يتم غسل الكابوريا جيدا و تنظف.
فى اناء ساخن به زيت على النار يشوح الفلفل الالوان و الجنزبيل و الطماطم و الفلفل الاسود و الملح و الفلفل الابيض و الكمون و بهارات السمك و البصل المقطع شرائح و الثوم , و صلصة بيوريه و عصير الليمون و خل التفاح.
يتم وضع الكابوريا فى النهاية لمدة 5 دقائق على النار
ثم توضع الكابوريا مع خليط البصل فى طاجن و يضاف اليها خل بلسمك و ورق لورى و بابريكا.
يتم ادخال طاجن الكابوريا بالفرن لمدة 15 دقيقة فى درجة حرارة 180 درجة و بالهنا و الشفا.