الفول المدمس :-
الفول بيطلع منك اسود ولونه بيغير زمش مستوي صح او ملسوع من آخر الحلة
ومش بيطلع معاكي زي المحلات يبقي تعالي نتعلم نعمل شوية فول ع المزاج وانسي انك تشتريه تاني من برة
ب " أسهل طريقة وأفضل نتيجة"
المقادير :-
نصف كيلو فول منقوع
نصف كوب فول مدشوش
نصف كوب عدس اصفر
ماء
1 بصلة
1 ثمرة طماطم مقطعة
1 جزرة مبشورة
3 فصوص ثوم
ملعقة كبيرة كركم
طريقة التحضير :-
أحضري دماسة ووضعي فيها الفول والجزر،والعدس الأصفر والفول المدشوش والكركم والبصل والثوم والطماطم .
اغمري الفول بالماء تمامًا ثم ضعي الخليط على نارٍ متوسطةٍ
عند الغليان أخفضي درجة الحرارة إلى هادئةٍ جدًا واتركيه من 6 إلى 8 ساعات مع تزويده بالماء من حينٍ إلى آخرحتى تمام النضج.
نصيحتي
انا حطيت ليمونة سليمة مع السوي من غير تقطيع
قبل ماترفعي الفول دوبي معلقتين دقيق في نص كوب مياه فاترة بس دوبيهم حلو وحطيهم ع الفول وادعيللي .
اوعي تزودي مياه باردة هيسود معاكي لاز المياه تبقي سخنة .
لازم تبقي الحلة او الدماسة ميدخلهاش هواء يعني تحاولي تحطي طبق تقيل فوق الغطا او تحكمي القفل ب ورق قصدير