شاورما اللحم :-
خلينا متفقين اننا عمرنا ما هنطلع الشاورما زي المطاعم لانها لازم تتعرض مباشرة ع اللهب بس خلينا نوصل لاقرب حاجة واقرأ البوست للآخر
المقادير :
اللحم : نصف كيلو (مقطع شرائح)
- دهن الغنم : قطعة (مفروم)
- لبن : كوب
- البصل : 2 حبة (مبشور)
- طماطم : 2 حبة (مقطعة مكعبات) حسب الرغبة
- بقدونس : باقة (مفروم)
- الثوم : فص (مهروس)
- الخل : ربع كوب
- جوزة الطيب : ربع ملعقة صغيرة
- ملح : نصف ملعقة صغيرة
- فلفل أسود : ربع ملعقة صغيرة
- سماق : ملعقة كبيرة
طريقة التحضير :-
نتبل اللحم بالملح والفلفل ونضع عليه الزبادي، الثوم، جوزة الطيب والخل ونتركه لمدة 6 ساعات ع الاقل ليُتبل.
نضع الليّة المفرومة (الدهن) في قدر ونضع عليها اللحم، نقليها قليلاً ث ثم نغطيها، ونقلبها من حين الي اخر .
نضيف مكعبات الطماطم فوق المزيج ونتركها حتى تنضج.
نضيف البقدونس المفرم ونقلب، وترفع الشاورما عن النار عندما تنضج اللحمة.
احشي الشاورما في الخبز المدهون بالطحينية بحسب الرغبة. ونضع فوقها البصل المفروك بالسماق
نصيحتي
- لو عندك سيخ يدخل الفرن ممكن تسويها بالفرن وطعمها هيبقي احلي بس هتبقي اللحمة شرايح سليمة وغير مقطعة.