كنافة كونو :- ( اقماع الكنافة)
الكنافة اللي مجننة الناس كلها بسبب شكلها وحلاوتها وسهولة عملها وصفتنا غير اي وصفة وصفتنا بنضمن ليكي 100 ٪ نجاح شرط تمشي ع المقادير والف هنا وشفا ع قلوبكم
المقادير :-
½ كيلو كنافة.
½ 1 كوب زبد أو سمن مُذاب.
2 كوب كاسترد أو كريم شانتيه أو قشطة أو نوتيلا.( للحشو)
مكسرات مجروشة أو فواكه مشكلة.
2 كوب شربات أو قطر.
أقماع معدن أو من الفويل.
طريقة التحضير :-
سخني الفرن عند درجة حرارة 180.
لفي الكنافة حول الأقماع المعدنية، ثم اغمسيها في السمن، ثم رصيها في صينية مغطاة بورق زبد.
ضعي الصينية في الفرن لمدة 15 – 20 دقيقة، حتى يُصبح لونها ذهبيًا.
اتركيها تبرد قليلًا، ثم أزيلي الأقماع، واغمسيها في الشربات أو القطر.
احشيها بالقشطة والمكسرات أو الكريم شانتيه والفواكه أو النوتيلا أو الكاسترد.
نصيحتي
- يفضل وانتي بتشتري الكنافة اشتريها حتة واحدة مش مقطعة ولا مفتتة
- لو معندكيش اقماع اعملي قمع بورق القصدير
- لو مش بتعرفي تظبطي شربات الكنافة اكتبي لي في التعليقات