النتائج 1 إلى 6 من 6
الموضوع:

طريقة كحك ناعم مظبوطة

الزوار من محركات البحث: 9 المشاهدات : 216 الردود: 5
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    مراقبة
    تاريخ التسجيل: January-2021
    الدولة: العراق/بغداد
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 15,488 المواضيع: 1,797
    التقييم: 21472
    أكلتي المفضلة: الدولمة
    موبايلي: A11
    آخر نشاط: منذ يوم مضى

    طريقة كحك ناعم مظبوطة

    المقادير لكيلو واحد دقيق..

    2 كوب سمنة وبالجرام هتكون ٥٢٠ جم (ده للناس اللى بتحبوا ناعم اوى) اللى بيحبوا اخشن شوية هيبقى ٥٠٠ جم يعنى كوبايتين الا معلقة تقريباً

    3 معالق كبار سمسم محمص

    3 معالق كبار لبن بودر لو موجود

    معلقة كبيرة خميرة

    معلقة صغيرة مليانة بيكنج بودر

    معلقة كبيرة سكر لتفاعل الخميرة

    معلقة صغيرة بودر ريحة الكحك

    معلقة كبيرة سكر بودرة تخلط مع الدقيق بيوحد لون الكحك من جوة وبرة ويبقى لونه محمص وجميل جدا

    رشة ملح

    ملحوظة ...
    الكحك لما بيتعجن بالميه بيكون أنعم وأخف من اللى بيتعجن باللبن وإحنا معوضين طعم اللبن باللبن البودرة فى المقادير
    كمية الميه هتكون ١٥٠ مل للناعم و ١٧٠ مل للخشن.

    الطريقة..

    هضيف الخميره على ربع كوباية ميه دافية واضيف عليها معلقة السكر واقلبها كويس وتسببها تخمر على جنب
    السمنة السايلة (السمنة تبقى دافية مائلة للسخن مش مقدوحة) علشان تكون خفيفة على المعدة وماتعملش حموضة.
    يفضل السمنة البلدى الطبيعى لأنها ما بتعملش حموضة على عكس النباتى ، وممكن نعمل خليط تلت نباتى وتلتين بلدى علشان التكلفة.

    هضيف باقى المكونات الجافة (البيكنج بودر واللبن البودرة وريحة الكحك والسكر البودرة) على الدقيق واخلطهم كويس

    هنضيف السمنة على الدقيق ونبسها بإيدينا كويس فى الدقيق لغاية ما كله يتشرب ..(الكحك مش بيتعجن جامد) لازم كل الدقيق يتشرب السمنه كويس جداا ودى أهم خطوة علشان الكحك يطلع ناعم
    وبعدها نضيف الخميرة بعد ما تكون خمرت وارتفعت فى الكوب ونبتدى العجن
    هنستخدم فى العجن نص كوباية لبن حليب او ميه اللى متاح
    وهنضيفهم شوية بشوية
    بلاش نضيف سوائل كتير نص كوباية كفاية لأن السوائل لما بتزيد بتكون هى السبب الرئيسى فى نشفان الكحك
    ممكن العجينة تبقى شكلها مفرولة لكن المهم انى لما اشكلها تتشكل معايا بسهولة بكده يبقى خلاص
    بعد العجن هغطيها كويس فى مكان دافى واسيبها ترتاح وتخمر لمدة ساعة

    بعدها ببتدى اشكلوا ولو فى حشو احشيه وتكون الحشوة مش كتير عشان ما يفتحش ويشقق فى السوى


  2. #2
    إدارية سابقا ^ _ ^
    Nazkul
    تاريخ التسجيل: December-2018
    الدولة: ♡جنة الله♡
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 13,719 المواضيع: 1,646
    صوتيات: 35 سوالف عراقية: 1
    التقييم: 22856
    مزاجي: مزعج ^_^
    المهنة: أسعى لاكون من الـ³¹³
    أكلتي المفضلة: أي شي بي فراولة ^_^
    موبايلي: Infinix Zero 20
    مقالات المدونة: 1
    عاشت ايدج حبييي



  3. #3
    مراقبة
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Nazkul مشاهدة المشاركة
    عاشت ايدج حبييي


    وايدج .. نورتي

  4. #4
    مدير المنتدى
    تاريخ التسجيل: January-2010
    الدولة: جهنم
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 84,929 المواضيع: 10,515
    صوتيات: 15 سوالف عراقية: 13
    التقييم: 87185
    مزاجي: متفائلة
    المهنة: Sin trabajo
    أكلتي المفضلة: pizza
    موبايلي: M12
    آخر نشاط: منذ 4 ساعات
    مقالات المدونة: 18
    عاشت ايدج والله مال كعك وجاي

  5. #5
    Ŀệġệńď
    اسہٰطہٰورة حہٰرفہٰ
    تاريخ التسجيل: March-2020
    الدولة: البـصرـةة
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 68,402 المواضيع: 19,934
    صوتيات: 249 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 48769
    موبايلي: HUAWEI Y9s
    شكراا لك

  6. #6
    مراقبة
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Suzana مشاهدة المشاركة
    عاشت ايدج والله مال كعك وجاي
    وايدج ..نورتي
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Sky Legend مشاهدة المشاركة
    شكراا لك
    شكرا..نورت

تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال