كيكة الكريم كراميل
المقادير :
المقادير للكراميل
- كوبين سكر
- 4 معالق كبار ماء
مقادير الكريم
- 5 بيضات
- نصف كوب سكر
- 2 كوب حليب
- معلقة صغيرة فانيليا
مقادير الكيك
- 2 بيض
- ملعقة صغيرة ڤانيليا
- كوب سكر بودرة
- معلقتين كبار حليب
- نصف كوب زيت
- كوب دقيق
- نصف معلقة صغيرة بيكينج بودر
طريقة تحضير الكراميل:
- نسخن الفرن قبل البدء على درجة حرارة 180.
نضيف السكر مع الماء في حله على نار متوسطة، ونسيبه لحد ما يدوب خالص ولونه يبقا ذهبي، وبعدين نرفعه عن النار.
- نصب الكراميل في قاع قالب الكيك (الخاص بالكريم كراميل) ونسيبه يبرد.
طريقة تحضير الكريم
- نخفق البيض في طبق عميق بواسطة مضرب كهربائي على سرعة متوسطة.
- نضيف السكر والحليب والفانيليا للبيض، مع الاستمرار في الخفق لحد ما يتجانس الخليط.
- نصب الخليط فوق الكراميل البارد في قالب الكيك.
طريقة عمل الكيك:
- نخفق البيض في وعاء عميق باستخدام مضرب كهربائي على سرعة متوسطة، وبعدين نضيف الفانيليا والسكر البودرة مع الاستمرار في الخفق لحد ما تتجانس المكونات.
- نضيف الحليب والزيت لخليط البيض مع الاستمرار في الخفق.
- نخلط الدقيق مع البكينج بودر، ونضيفه للخليط تدريجياً ونستمر في الخفق لحد تتجانس المكونات .
- نصب خليط الكيك فوق خليط الكريم ونوزعه بالتساوي في قالب الكيك.
- نحط قالب الكيك في حمام مائي ونخبزه في الفرن لمدة ساعة أو لحد تمام النضج.
- نسيبه يبرد خالص، وبعدين ندخله الثلاجة لحد ما يتماسك الكريم كراميل.
- ندخل قالب الكيك في حمام ماء دافئ لمدة 3 دقائق لحد ما الكراميل يدوب ونقلبه في طبق التقديم ونزينه بالكريمة والفاكهة الطازجة حسب الرغبة.