النتائج 1 إلى 8 من 8
الموضوع:

ڕێژه‌ی‌ به‌فرو بارانبارینی‌ 24 سه‌عاتی‌ رابردووی‌ هه‌رێمي كوردستان

الزوار من محركات البحث: 30 المشاهدات : 1152 الردود: 7
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
    من المشرفين القدامى
    دائمة الطفولة
    صوتيات: 11 سوالف عراقية: 0
    مزاجي: زي العسل
    أكلتي المفضلة: دولمة
    آخر نشاط: 7/July/2014

PM:05 :38 :10/01/2013

خه‌ندان – ره‌هێل سه‌مه‌د

رێژه‌یه‌كی‌ به‌رچاو به‌فرو باران زۆربه‌ی‌ ناوچه‌كانی‌ هه‌رێمی كوردستانی‌ گرته‌وه‌ و به‌رپرسانی‌ كه‌شناسیش پێشبینی‌ ده‌كه‌ن له‌ به‌یانییه‌وه‌ كاریگه‌ریی‌ ئه‌و شه‌پۆله‌ له‌سه‌ر ناوچه‌كه‌ كه‌مبێته‌وه‌ .

فازڵ ئیبراهیم، به‌ڕێوه‌به‌ری گشتیی كه‌شناسی و بومه‌له‌رزه‌ هه‌رێمی كوردستان به‌ (خه‌ندان)ی‌ راگه‌یاند: هه‌روه‌ك پێشتر رامانگه‌یاندبوو هه‌رێمی‌ كوردستان له‌م هه‌فته‌یه‌ كه‌وته‌ ژێر كاریگه‌ری نزمه‌ پاڵه‌په‌ستۆیه‌ك له‌ ده‌ریای سپی ناوه‌ڕاسته‌وه‌، له‌ ئه‌نجامی كاریگه‌ریی ئه‌و نزمه‌ پاڵه‌په‌ستۆیه‌ش شه‌پۆلێكی به‌فر و باران هه‌رێمی كوردستانی گرته‌وه‌، "پێشبینیش ده‌كرێت كاریگه‌ریی ئه‌م نزمه‌ پاڵه‌په‌ستۆیه‌ تاكۆتایی ئه‌مڕۆ پێنجشه‌مه‌ له‌سه‌ر ناوچه‌كانی هه‌رێم به‌رده‌وام بێت‌و بۆ سبه‌ینێ‌ كه‌شوهه‌وا ئاسایی بێته‌وه‌.

فازل ئیبراهیم سه‌باره‌ت به‌ رێژه‌ی‌ بارینی‌ به‌فرو باران له‌ماوه‌ی‌ 24سه‌عاتی‌ رابردوودا وتی‌: رێژه‌ی به‌فر له‌ ماوه‌ی 24 سه‌عاتی رابردوودا له‌ ناوچه‌كانی هه‌رێمی‌ كوردستان به‌مشێوه‌یه‌ تۆماركراوه‌ ، له‌ ناو شاری‌ هه‌ولێر له‌ به‌یانییه‌وه‌ شه‌پۆلێكی به‌فربارین ناوچه‌كانی گرته‌وه‌، به‌لاَم به‌هۆی بارانبارینه‌وه‌ زۆر نه‌مایه‌وه‌ ، له‌ هاوینه‌هه‌واری پیرمام 9 سم و له‌ سۆران 10 سم و له‌ ره‌واندوز 10 سم و له‌ مێرگه‌ سور 30 سم و له‌ چۆمان 30 سم و حاجی ئۆمه‌ران 1 مه‌تر به‌فر باریوه‌.

ئه‌وه‌شی خسته‌ڕوو، كه‌ له‌ شاری دهۆكیش نزیكه‌ی 7 سم و ئاكرێ 11 سم و زاوێته‌ 8 سم و ئامێدی 52 سم و بامه‌رنی 60 سم و دیره‌لوك 15 سم و كانی ماسی 53 سم و سواره‌توكه‌ 27 سم و باتوفه‌ 7 سمو نیهارته‌ 33 سم به‌فر باریوه‌.

سه‌باره‌ت به‌ شاری سلێمانیش وتی‌: به‌هه‌مانشێوه‌ی شاری هه‌ولێر به‌فر له‌ناو شار نه‌مایه‌وه‌، به‌لاَم زۆرترین رێژه‌ له‌ پێنجوێن بو‌و كه‌ نزیكه‌ی 1 مه‌تر به‌فر تۆمار كراوه‌.

سه‌باره‌ت به‌ بارانبارینیش له‌شاری هه‌ولێر 21 ملم، له‌ پیرمام 43 ملم و له‌ خه‌بات 6ملم و له‌ مه‌خمور 14 ملم و له‌ ره‌واندوز 17 ملم و له‌ناو شاری سلێمانی 29 ملم ‌و له‌ چه‌مچه‌ماڵ 21 ملم و له‌ هه‌ڵه‌بجه‌ 30 ملم و له‌ كه‌لار 9 ملم و له‌پێنجوێن 28 ملم و له‌ قه‌لاَدزێ 31 ملم باران باریوه‌.

هه‌ر به‌ وته‌ی‌ ناوبراو له‌شاری دهۆكیش 18 ملم و له‌زاخۆ 12 ملم و ئاكرێ 52 ملم و بامه‌رنێ 4 ملم و ته‌له‌عفه‌ر 1 ملم باران تۆمار كراوه‌.

من المشرفين القدامى
    دائمة الطفولة
    المختصر بالعربي ...

نسبة الامطار والثلوج في كوردستان ...

خلال 24 ساعات الماضية في مصيف پیرمام 9 سم و سوران 10سم ورواندوز 10 سم مێرگه‌ سور 30 سم و چۆمان 30 سم و حاجی ئۆمه‌ران 1 متر من الثلج تساقطت

والثلج وفي دهوك 7 سم ئاكرێ 11 سم و زاويته‌ 8 سم و ئامێدی 52 سم و بامه‌رنی 60 سم و دیره‌لوك 15 سم و كانی ماسی 53 سم و سوارتوكه‌ 27 سم و باتوفه‌ 7 سمو نیهارته‌ 33 سم

وفي پێنجوێن تقريبا 1 مترمن الثلج

والامطارفي هولير1 ملم، پیرمام 43 ملم و خه‌بات 6ملم و مه‌خمور 14 ملم و ره‌واندوز 17 ملم و وفي سلێمانیة 29 ملم ‌وچه‌مچه‌ماڵ 21 ملم و له‌ جلبجة 30 ملم و له‌ كلار 9 ملم و له‌پێنجوێن 28 ملم و له‌ قه‌لاَدزێ 31 ملم تساقطت

وفي دهوك الامطار18 ملم و زاخۆ 12 ملم ئاكرێ 52 ملم بامه‌رنێ 4 ملم و ته‌له‌عفه‌ر 1 ملم ...

لوحه من نسج الخيال
    صوتيات: 1 سوالف عراقية: 0
    مزاجي: بأحسن حال
    آخر نشاط: 28/July/2014
    مقالات المدونة: 5
    شكرا للخبر والمتابعة

من المشرفين القدامى
    دائمة الطفولة
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة شاناز مشاهدة المشاركة
    شكرا للخبر والمتابعة

من المشرفين القدامى
    دائمة الطفولة