الناجتس من الوجبات اللذيذة اللي بيحبها الكبار والاطفال ، والنهاردة من خلال موضوعنا هنقولك 4 طرق مختلفة لعمل ناجتس الفراخ هنعرفها مع بعض بالخطوات والفيديو.
1- ناجتس الفراخ بالجبنة:
المكونات:
– 455 جرام فراخ مفرومة.
– ملح.
– فلفل.
– 225 جرام جبنة موتزاريلا متقطعة مكعبات.
– 1 كوب (50 جرام) بقسماط مفروم او فتات الخبز.
– زعتر مجفف.
– ½ كوباية دقيق (60 جرام).
– 2 بيضة.
– زيت للقلي.
طريقة التحضير:
1- تبلي الفراخ المفرومة بالملح والفلفل.
2- خدي كمية من الفراخ المفرومة واعمليها على شكل كورة بالحجم اللي تفضليه ، افتحيها من النص بايدك وحطي فيها مكعب جبنة واقفليها ، اعملي الكمية اللي عندك كلها.
3- تبلي البقسماط المفروم بالزعتر.
4- هاتي قطع الفراخ اللي حضرتيها اغمسيها في الدقيق ، وبعدين البيض ، وبعدها غطيها كلها بالبقسماط المفروم.
5- اقلي قطع الناجتس في زيت غزير وسخن لحد ما لونها يبقى بني ومقرمشة.
6- ممكن تاكليها مع كاتشب او اي نوع صوص بتحبيه.
2- ناجتس فراخ كرسبي:
المكونات:
– قطعة صدر فراخ.
– كيس شيبسي اي نوع تفضليه.
طريقة التحضير:
1- اطحني الشيبسي لقطع صغيرة خشنة.
2- قطعي الفراخ لمكعبات صغيرة.
3- حطي قطعة فراخ في كيس الشيبسي ورجيه كويس لحد ما القطعة تتغطى كلها بالشيبسي ، واضغطي عليها عشان الشيبسي يلزق في قطعة الفراخ.
4- اعملي نفس الخطوة مع كل كمية الفراخ اللي عندك.
5- رصي قطع الفراخ جنب بعض على صينية.
6- دخلي الصينية في فرن سخن على الرف اللي في النص ، على درجة حرارة 200 درجة مئوية ، لمدة 12 دقيقة.
7- قدميها مع الكاتشب, المايونيز, او اي صوص تفضليه.
3- ناجتس فراخ بالبريتزل:
المكونات:
– 2 كوب بريتزل مملح (225 جرام).
– ½ كوباية بارميزان مبشورة (55 جرام).
– ½ كوباية دقيق (60 جرام).
– ¼ معلقة صغيرة فلفل.
– 2 بيضة.
– 455 جرام صدور فراخ مخلية.
طريقة التحضير:
1- قطعي صدور الدجاج لقطع صغيرة حوالي 5 سم.
2- اخلطي البريتزل والجبنة مع بعض واضربيهم في الكبة.
3- في طبق اخلطي الدقيق مع الفلفل ، وفي طبق تاني حطي البيض ، وطبق كمان حطي فيه خليط البريتزل والجبنة.
4- اغمسي قطع الفراخ في الدقيق ، وبعدين في البيض ، واخر حاجة غطيها بخليط البريتزل والجبنة.
5- حمريها في زيت غزير سخن.
6- قدميها مع الكاتشب او اي نوع صوص تفضليه.
4- فراخ بوب كورن بالرانش:
المكونات:
– 2 صدور فراخ.
– 2 كوباية (480 مل) Buttermilk .
– باكيت بودرة رانش ، وممكن تستبدلوه بصوص الرانش.
– 2 كوب كراكرز او مقرمشات بالجبنة (125 جرام).
– زيت للقلي.
طريقة التحضير:
1- قطعي الفراخ لمكعبات صغيرة.
2- في طبق كبير اخلطي قطع الفراخ, والButtermilk, والرانش.
3- حطي الفراخ في التلاجة لمدة ساعتين.
4- في كيس دقي مقرمشات الجبنة واطحنيها.
5- حطي المقرمشات المطحونة في طبق ، واغمسي فيها قطع الفراخ لحد ما تغطيها كلها كويس.
6- في طاسة سخني الزيت كويس ، واقلي قطع الدجاج لحد ما لونها يتحول لدهبي ، لمدة 3 دقايق تقريبا.
7- طلعيها على مناديل مطبخ عشان تمتص الزيوت الزيادة.
8- قدميها مع صوص الرانش او اي صوص تفضليه.
فراخ بوب كورن بالرانش
الطرق بالفيديو: