المكوّنات
- عجينه البيتزا
- 4 كوب دقيق
- 1 1/4 كوب لبن دافي
- 1/4 كوب زيت
- 1 معلقه كبيره سكر
- 1 معلقه كبيره خميره فوريه
- 1 معلقه كبيره خل
- 1 معلقه صغيره ملح
- صلصه البيتزا
- طماطم
- بصل
- ثوم
- فلفل اخضر
- 2 معلقه كبيره زيت
- 1 معلقه صغيره بابريكا
- 1 معلقه صغيره زعتر
- 1 معلقه صغيره ثوم بودر
- 1 معلقه صغيره بصل بودر
- 1 معلقه صغيره فلفل أسود
- رشه ملح
- 1 معلقه صغيره صلصه
- الحشو
- ميكس جبن اللي تحبيه
- موتزاريلا
- رومي
- مثلثات
- فيتا
- شيدر
الخطوات
- اولا نحط مكونات العجينة السايله ع بعض ما عدا الملح و نسيبهم 10 دقايق تتفاعل الخميره و نضيف عليهم الدقيق كوب كوب و نحط الملح و نعجن 10 دقايق ع الاقل و نسببها تتخمر و يتضاعف حجمها
- ثانيا نحط مكونات الصلصه ع النار مع معلقتين مايه ع نار متوسطة لحد السوي و المايه تتبخر منها و نسبها تبرد و نخلطها ف الخلاط و نضيف عليها التوابل و الزيت
- بعد اختمار العجينة نقطعها كور و نفرد كل كوره ف صينيه مرشوشه دقيق ابيض او سميد و نمد الأطراف و نحط فيها جبنه موتزاريلا و نقفل الأطراف كلها و نسيبها ترتاح 10 دقايق و نفرد الصلصه عليها و الجبن فوقها و ندخلها فرن ساخن جدا 15 دقيقه و شغلي الشوايه 5 دقايق و تكون جاهزه و بألف هنا
- ملحوظه الكميه دي عملت 3 بيتزا صينيه 28 و بألف هنا