النتائج 1 إلى 7 من 7
الموضوع:

ازاي تعملي وصفة البيتزا الايطالية الاصلية

الزوار من محركات البحث: 0 المشاهدات : 255 الردود: 6
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    Ŀệġệńď
    اسہٰطہٰورة حہٰرفہٰ
    تاريخ التسجيل: March-2020
    الدولة: البـصرـةة
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 68,402 المواضيع: 19,934
    صوتيات: 249 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 48769
    موبايلي: HUAWEI Y9s

    ازاي تعملي وصفة البيتزا الايطالية الاصلية



    مافيش حد فينا مبيحبش البيتزا اكيد كلنا من عشاقها ، ولكن البيتزا سواء اللي بناكلها في المطاعم هنا او بنعملها في البيت ، مختلفة عن طريقة البيتزا الايطالية الاصلية ، عشان كده النهاردة هنقولكم على وصفة البيتزا الايطالية الاصلية بالصوص الاحمر وبصوص البيستو.
    وصفة البيتزا الايطالية الاصلية:
    المكونات:
    – 280 جرام دقيق لجميع الاغراض.
    – 7 جرام خميرة جافة.
    – 150 مل مية فاترة.
    – 4 معالق صغيرة سكر.
    – 20 مل زيت زيتون.
    – 1 فص ثوم.
    – ½ حبة بصل.
    – 250 مل طماطم مهروسة.
    – 125 جرام جبنة موتزاريلا.
    – 20 جرام اوراق جرجير (اختياري).

    – 100 جرام اي نوع لحوم تفضليه او فراخ (اختاري اي مكونات تحبيها او متوفر عندك في البيت).
    – ملح.
    – فلفل اسود.
    – زعتر.

    وصفة البيتزا الايطالية الاصلية
    طريقة التحضير:
    1- في طبق كبير او في طبق العجان اخلطي الدقيق والسكر والملح ، ودوبي الخميرة في في المية الفاترة وبعدين ضيفيها لخليط الدقيق.

    2- ضيفي زيت الزيتون واضربي الخليط لحد ما يبقى عجينة ناعمة.

    3- غطي العجينة بفوطة مطبخ ، وسيبيه يتخمر في مكان دافي لمدة حوالي 1 – 2 ساعة ، لحد ما حجمه يتضاعف.

    4- افرمي البصل والثوم لتجهيز الصوص.

    5- شوحي البصل والثوم على النار في شوية زيت نباتي لحد ما لون البصل يبقى شفاف ، ضيفي لهم الطماطم وتبلي الصوص بالسكر والملح والفلفل والزعتر ، سيبي الصوص يغلي على نار هادية لمدة تقريبا 5 – 7 دقايق.

    6- سخني الفرن على 180 درجة مئوية ، وابدأي افردي العجينة على رخامة مرشوشة بشوية دقيق ، افرديها لحد ما تبقى بسمك 0.5 سم تقريبا ، وانقليها على صينية خبز مبطنة بالدقيق.

    7- افردي الصوص على العجينة ، وحطي فوقيه اللحمة او السجق او اي مكون اختارتيه.

    8- قطعي الموتزاريلا شرايح ولو مبشورة رشيها على وش البيتزا من فوق بالتساوي ، بعدين حطيها في الفرن لمدة 20 – 25 دقيقة لحد ما لونها يبقى بني دهبي.

    9- بعد ما تطلعيها من الفرن حطي عليها اوراق الجرجير المتقطع.

    البيتزا بصوص البيستو:
    1- على نفس العجينة اللي حضرناها في الوصفة اللي فوق.

    بيتزا بصوص البيستو
    2- قطعي شرايح طماطم رفيعة ورصيها على مناديل مطبخ عشان تمتص المية بتاعتها.

    3- افردي على العجينة 1/3 كوباية صوص بيستو ، وسيبي جزء من الحروف بتاعة العجينة متحطيش عليه صوص عشان متتحرقش ، ممكن تحضري صوص البيستو بطريقة بسيطة جدا ، اخلطي اوراق ريحان ، صنوبر لو متوفر او كاجو ، جبنة بارميزان ، عصير ليمون ، زيت زيتون ، واضربيهم مع بعض في الخلاط لحد ما يتكون عندك معجون لونه اخضر.

    4- اخبزي البيتزا على الرف اللي تحت لمدة 4 دقايق (والخطوة دي عشان القشرة بتاعة البيتزا تبقى هشة ، لانك لو ضيفتي الجبنة من الاول ممكن تتحرق قبل ما البيتزا تستوي كويس).

    5- طلعي البيتزا بعد ال 4 دقايق ، ضيفي لها الجبنة الموتزاريلا ، ورصي فوقيها شرايح الطماطم ، ممكن كمان ترشي عليها جبنة بارميزان مبشورة ، وبعدين رشي ملح وفلفل وزعتر.

    6- حطي البيتزا في الفرن مرة تانية ، واخبزيها لحد ما تبقى هشة ولونها دهبي ، حوالي من 6 – 8 دقايق.

    7- ممكن بعد ما تطلعيها من الفرن تحطي عليها من صوص البيستو على الوش ، وترشي اوراق ريحان طازة متقطعة.

    طريقة تانية للبيتزا بصوص البيستو:
    افردي على العجينة الصوص الاحمر العادي بتاع البيتزا والجبنة الموتزاريلا واي اضافات انتي تفضليها ، وحطيها في الفرن ، وبعد ما تطلعيها من الفرن وزعي عليها من فوق صوص البيستو.

  2. #2
    عضوية محجوبة
    تاريخ التسجيل: March-2020
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 0 المواضيع: 378
    التقييم: 35934
    شكرا جزيلا للوصفه

  3. #3
    مساعد المدير
    الوردة البيضاء
    تاريخ التسجيل: February-2013
    الدولة: بغداد
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 258,209 المواضيع: 74,473
    صوتيات: 23 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 95654
    مزاجي: الحمدلله على كل حال
    المهنة: معلمة
    أكلتي المفضلة: دولمه - سمك
    موبايلي: SAMSUNG
    آخر نشاط: منذ 4 ساعات
    مقالات المدونة: 1
    شكرا جزيلا

  4. #4
    Ŀệġệńď
    اسہٰطہٰورة حہٰرفہٰ
    نورتم اعزائي


  5. #5
    من المشرفين القدامى
    نـوتيلآ
    تاريخ التسجيل: August-2014
    الدولة: العرآق _مـيسـآن
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 70,103 المواضيع: 2,180
    صوتيات: 3 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 39708
    مزاجي: حسـب آلظـروف
    أكلتي المفضلة: آلسـمـگ
    موبايلي: كلكسي Ã12
    مقالات المدونة: 2
    شكرا...

  6. #6
    من أهل الدار
    الــهيـبه
    تاريخ التسجيل: June-2020
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 1,371 المواضيع: 4
    التقييم: 929
    مزاجي: خليط مزاجات
    أكلتي المفضلة: بيتزا
    شكراا

  7. #7
    Ŀệġệńď
    اسہٰطہٰورة حہٰرفہٰ
    نورتم

تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال