طريقة إعداد الشكلمة، تتميز الشكلمة بطعمها المميز الشهي وهي من أنواع الحلويات الشرقية وتتميز بسهولة تحضيرها وعادة تقدم في اعياد الميلاد والمناسبات والاعياد.
المكوّنات
- 2 بياض بيضة بحرارة الغرفة
رشة ملح
0.5 كوب سكر بودرة
م ك دقيق
كوب جوز هند
طريقة التحضير
30 دقيقة
تضربى بياض البيض مع رشة الملح بالمضرب الكهربائى لحد مايعلوا وبعدين تنزلى بالسكر وتكملى ضرب لحد ما المارينج يعلى قلبى الدقيق وجوزالهند على بعض وانزلى بيهم على المارينج وقلبى بالراحة بملعقة خشب
- حطيهم في كيس حلوانى او بالمعلقة خدى قطعة وحطيهم في صينية على ورق زبدة بعيد عن بعض وتدخل الفرن على 180 لحد ما يبقى لونها ذهبى
مكونات الشكلمة
1 علبة حليب مكثف محلى
1 كوب جوز هند
طريقة تحضير الشكلمة
1- لإعداد الحليب المكثف فى المنزل اخلطى كوبا من السكر الأبيض مع كوب من اللبن البودرة مع نصف كوب ماء مغلى وملعقة كبيرة زبدة وإضربيهم بالمضرب الكهربي حتى تمتزج جيداً.
2- ولإعداد الشكلمة اخلطى جوز الهند مع الحليب المكثف، ويكور ويوضع فى ورق الكب الكيك ويجمل بالفستق أو بالكريز حسب الرغبة وتوضع بالفرن لمدة 10 دقائق و تقدم باردة .
شكلمه بالحليب المكثف
المكوّنات
5 أشخاص
كوب جوز هند
بياض بيضة
فانيليا
0.5 كوب حليب مكثف محلى
طريقة التحضير
40 دقيقة
نضرب بياض البيضة لحد مايبقى مارينج عالى
نخلط جوز الهند والفانيليا
نضيف الحليب المكثف على جوز الهند ونقلب
نضيف المارينج على جوز الهند ونقلب بالراحة لحد ماتلم معانا
نعمل كور من العجينة ونحطها في صينية وتدخل الفرن على 170 لحد ماتاخد لون دهبى حلو
وبالهنا