طريقة وكيفية تحضير البطاطس الحارة
1- بيانات التحضير :
- زمن التحضير : 10 دقائق .
- زمن الطهى : 20 دقيقه .
- نوع الطبق : طبق جانبى .
- اسلوب الطبخ : افريقى .
2- مكونات تحضير البطاطس الحارة :
- بطاطس متوسطة الحجم ومقشرة ومقطعة الى مكعبات صغيرة .
- كزبره مفرومه فرما ناعما .
- ثوم مهروس 8 فصوص على الاقل .
- فلفل احمر حار وبحسب الرغبة .
- ملح وبحسب الرغبه .
- زيت نباتى 500 ملل .
- زيت نباتى ملعقتان كبيرتان .
3- طريقة وكيفيىة تحضير البطاطس الحاره :
1 – قم بقلى البطاطس فى 500 ملى من الزيت الحار حتى تصبح ذهبية اللون .
2 – فى نفس الوقت قومى بتسخين ملعقتين كبيرتين من الزيت فى مقلاة عميقه وقومى باضافة الثوم اليه والكزبره قومى بعدها بتقليب المكوانت حتى يتم نضجها قومى باضافة مكعبات البطاطس المقليه وقلبى جيدا لمدة دقيقتين .
3 – قومى برش الملح والفلفل الحار وقدميها فى الحال .
4 – من الممكن ايضا ترك البطاطس تبرد وتقديمها مع عصر القليل من الليمون .